Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΏΣ ΘΑ "ΑΠΑΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ " ΑΠΟ ΧΡΕΗ ; ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ. ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ




ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ....

 Απαλλαγή από χρέη με εκποίηση περιουσίας προβλέπει ο νέος πτωχευτικός κώδικας.    Πλήρη απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του προς τις τράπεζες, Δημόσιο ή άλλους πιστωτές, 24 μήνες από την υποβολή της αίτησης πτώχευσης και 12 μήνες από την κήρυξη της πτώχευσης, προβλέπει το προσχέδιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που επεξεργάζονται  το τελευταίο τρίμηνο η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή». Με τον νέο πτωχευτικό κώδικά τα νοικοκυρά μπορούν να συνεχίσουν χωρίς χρέη, αφού όμως αποδεχθούν να χάσουν το σύνολο της περιουσίας τους, η οποία θα ρευστοποιηθεί με δικαστική απόφαση.   Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», θέτει ενιαίους κανόνες και διαδικασίες για την πτώχευση των νομικών και φυσικών προσώπων. Στόχος είναι το τελικό κείμενο να είναι έτοιμο το προσεχές δίμηνο ώστε να ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή. Το νέο πλαίσιο θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη, το καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας που ισχύει σήμερα, αλλά και τις διατάξεις για την πτώχευση των επιχειρήσεων, που ενοποιούνται πλέον υπό τον νέο νόμο. 
  Τι ισχύει για τα νοικοκυριά    Σχετικά με τα  τα νοικοκυριά ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας επιδιώκει να βάλει τέλος και στις χρονοβόρες διαδικασίες πτώχευσης που ισχύουν σήμερα και οι οποίες φτάνουν ακόμη και τα 15 χρόνια. Με δεδομένη μάλιστα την κατάργηση του προστατευτικού πλαισίου που ισχύει σήμερα για την πρώτη κατοικία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω του νέου νόμου, να θεσμοθετήσει ένα ελάχιστο πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία, που θα αφορά όμως τα ευάλωτα νοικοκυριά.   Το προσχέδιο έχει αποσταλεί, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στους θεσμούς και αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα μαζί με το αίτημα για παράταση κατά έξι μήνες της δυνατότητας προστασίας της πρώτης κατοικίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.   Όπως προβλέπει το προσχέδιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα δικαίωμα στην πτώχευση έχουν όλα τα νομικά και τα φυσικά πρόσωπα και με την προϋπόθεση ότι αδυνατούν να καταβάλουν τις ληξιπρόθεσμες οικονομικές υποχρεώσεις τους. Πηγή: www.lifo.gr


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Φ. ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ




ΤΕΤΟΙΑ"ΑΠΑΛΛΑΓΗ"  ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ! 
ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΦΥΛΑΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ; ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ;;

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 30-05-2020 ΟΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ..."τρίμηνη παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, λέγοντας ότι «κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει»,κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.
ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ "ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ" ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ. 

ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΑΣ ΣΤΙΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ ΚΕΦ. 15.   Επειδή, ο Κύριος ο Θεός σου θα σε ευλογήσει, καθώς σου υποσχέθηκε· και θα δανείζεις σε πολλά έθνη, εσύ, όμως, δεν θα δανείζεσαι· και θα βασιλεύεις επάνω σε πολλά έθνη· επάνω σε σένα, όμως, δεν θα βασιλεύουν.
 ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ   ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ! Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ !





Δεν υπάρχουν σχόλια